Terugblikken op fantastische historische evenementen

De Slag bij Vlaardingen is op 9 en 10 juni 2018 wel vier keer gewonnen door het boerenleger van graaf Dirk III. En hoe! Honderden strijders namen het tegen elkaar op in een sfeervol openluchttheater in de Broekpolder.

Monnik Alpertus van Metz , een Vlaardingse visser en een Tielse handelaar hadden de vertellersrollen. De monnik nam het publiek stap voor stap mee in het verloop van de veldslag en introduceerde de hoofdrolspelers, zoals graaf Dirk III en hertog Godfried. De vele toeschouwers juichten de mannen van Dirk III luidkeels toe en de trots op de illustere geschiedenis van Vlaardingen was voelbaar aanwezig. Voor wie zijn jullie? Voor Flardinga!

Het evenement in de Broekpolder is door 32.000 mensen bezocht. De zon scheen het hele weekend en in het kampement met handelaren, ambachtslieden, strijders, boeren en muzikanten kon iedereen rekenen op een vriendelijke welkom. Kinderen waren niet weg te slaan van de boogschietbaan en de touwslagerij en konden zelf oefenen in zwaardvechten. Burgemeester Annemiek Jetten kijkt met een blij gevoel terug: “Vlaardingers wonnen 1000 jaar geleden de Slag bij Vlaardingen en in dit jubileumjaar winnen we als het gaat om saamhorigheid en feest vieren. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt van harte bedanken en complimenteren!” 

Was je erbij of kon je niet komen? In ieder geval leuk om de foto’s te bekijken! 

De slag bij Vlaardingen viering​​

Spetterend Stadsspektakel

Het was ook feest op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni in Flardinga. We hebben de overwinning gevierd van graaf Dirk III en zijn strijders met een middeleeuws Stadsspektakel in de Vlaardingse binnenstad. Vlaardingen was weer even Flardinga in 1018. Dankzij de mooie foto’s kunnen we nagenieten van Dirk’s FeestDis, Dirk’s Zegetocht, de middeleeuwse huwelijken, het Vlaardingen 1018 Popfestival en nog veel meer!

Obstacle run - VLD1018 Middeleeuwse markten - VLD1018
Flardinga Obstacle Battle Middeleeuwse markten