Tentoonstelling Boer en Burcht geopend

Het was een 'gewelddadige' opening. De tentoonstelling Boer en Burcht werd geopend met een gevecht tussen graaf Dirk de derde en de Duitse keizer. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en konden de re-enactors heelhuids het toneel verlaten.

Precies 1000 jaar geleden werd in Vlaardingen hard gevochten tussen graaf Dirk de Derde en een leger van de Duitse keizer. De graaf en zijn soldaten wonnen het gevecht. Zo begon een bloeiperiode voor de kleine nederzetting die dan nog geen Vlaardingen, maar ‘Flardinga’ heette.

foto 1

Doe-boekje

Vooral de kinderen hebben het naar hun zin gehad. Ze kregen allemaal een doe-boekje, dat bij de tentoonstelling hoort. Door het doe-boekje te gebruiken ontdekten ze hoe geld werd gemaakt en konden ze meehelpen de verloren burcht van de graaf weer op te bouwen. Ook ontdekten ze het leven van de boeren en handelaren in Flardinga. Ze kwamen erachter wat voor soort kleding de mensen toen droegen, hoe hun huizen eruit zagen, hoe ze kookten en wat ze aten?
Kortom: wie als speurneus de tentoonstelling induikt, stapt als vanzelf de Vlaardingse geschiedenis in.

Lijkt het je ook leuk om het leven van de boeren en handelaren van het middeleeuwse Flardinga te ontdekken? Dat kan nog tot en met 18 november 2018. Kaartjes hier te koop of kijk hier voor meer informatie. 

Weten hoe het er aan toe ging tijdens de lancering? Kijk dan hier.