Spetterende start feestjaar

Zeker 1018 bezoekers kwamen zaterdag 6 januari 2018 naar de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis. Het stadhuis was buiten en binnen helemaal in middeleeuwse sfeer gebracht, omdat de receptie in het teken stond van Vlaardingen 1018. Burgemeester Annemiek Jetten gaf als sluitstuk van haar toespraak het startsein voor het historische feestjaar. De officiële aftrap van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen was een video over de spannende uren in Flardinga net voor de veldslag. Hierna kon iedereen toosten op 2018 met hypocras, een middeleeuwse wijn met honing en kruiden. Het was een spetterende start van het feestjaar!

receptie stadhuis binnenplaats

Wie zaterdag naar het Vlaardingse stadhuis ging, stuitte direct op middeleeuwse strijders, boeren en ambachtslieden in een kampement op de binnenplaats. In de stadhuisgangen kwam je van alles te weten over de activiteiten in 2018. De troubadours van de Flierefluiter vermaakten de bezoekers met middeleeuwse muziek.

kampement troubadour

Ook voor kinderen was het een indrukwekkend feest, want zij konden niet alleen schilden, helmpjes, trommels en banieren maken, maar ook met middeleeuwse ridders op de foto en het Flardinga van 1018 zien met een virtual-realitybril.

vr bril vr bril

Middeleeuws bier

Tijdens de receptie kregen bezoekers alvast een voorproefje van het nieuwe biertje Vulcaan 1018 van de Vlaardingse Bierbrouwerij. Het biertje is geïnspireerd op de middeleeuwen en bevat kruiden als wilde gagel en rozemarijn. Vulcaan 1018 is binnenkort verkrijgbaar.

receptie receptie

Spannende uren voor ‘de Slag’

Aan de video over de spannende uren in Flardinga net voor de Slag bij Vlaardingen deden bekende en iets minder bekende Vlaardingers mee als acteurs.

Bekijk de video en kijk eens of je iemand herkent!

Nagenieten met nog meer leuke foto’s

Bekijk ook de mooie foto’s van Ton Delfos en Cees Groen.