Middeleeuwse trouwstoet tijdens Stadsspektakel

Sylvia van Delft & Theo Lagendijk én Morena de Kok & Boris Lenting trouwen op zaterdag 16 juni 2018 tijdens het Stadsspektakel in Vlaardingen in middeleeuwse sfeer. Ter ere van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen schreef de gemeente Vlaardingen een wedstrijd uit voor alle trouwlustige koppels van Nederland. Zes stellen hadden enthousiaste belangstelling getoond om hun liefde voor elkaar uit te spreken tijdens het Vlaardingse historische feestjaar.

De twee winnende paren krijgen een gratis officiële plechtigheid in middeleeuwse stijl, een gratis trouwboekje en een feestelijke ‘middeleeuwse’ oorkonde, bloemen, een groeps- en bruidsfoto en na afloop een middeleeuwse feestdronk.

Daar komt de bruid!

De huwelijken zijn gepland om 12.00 en 15.00 uur op zaterdag 16 juni. De plechtigheid begint met een feestelijke stoet, opgeluisterd door muzikanten, naar het stadhuis aan de Markt. Om 11.45 uur en 14.45 uur komen de bruidsparen en hun gasten aan op de Markt. Graaf Dirk III en de trouwambtenaar zullen de paren feestelijk ontvangen.

Feestdronk

De officiële huwelijksplechtigheid is in de oude hal van het stadhuis. Na afloop is er een feestdronk voor het kersverse bruidspaar op het bordes van het stadhuis. Laten we als middeleeuwse ambachtslieden, handelaren en boeren de gehuwden toezingen.

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Lees hier hoe je aan een mooi middeleeuws kloffie kunt komen.

Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!