Maandag 29 juli: Herdenking Dag van de Slag

Hoort u het nog na-echoën? De klank van metaal op metaal? Het gebrul van de strijders? Het klinken van de kroezen op de overwinning? Maandag 29 juli is het 1001 jaar geleden dat de slag bij Vlaardingen plaats vond. Een moment om met elkaar terug te kijken. Terug te kijken op het feestjaar van vorig jaar, maar ook ver terug in de tijd naar het leven en de strijd van toen. Beleef het ook dit jaar weer mee!

Ridder op paard

We vieren de Dag van de Slag met de opening van een tentoonstelling in het Museum Vlaardingen. Volop foto’s van het feestjaar, maar ook allerlei bijzondere voorwerpen geven een beeld van het Flardinga van 2018. Van vlaggetjes, special ontwikkelde dranken, posters, Vlaardingen-1018 virtueel, een ware Dirk III-schatkist, kleding van Dirk III en zijn vrouw Othilde, roestvrijstalen putdeksels met ridder Kees en nog veel meer. De Slag bij Vlaardingen markeerde duizend jaar geleden de bloei van het graafschap Holland.

Open huis Museum Vlaardingen

Speciaal voor de Dag van de Slag opent Museum Vlaardingen die maandag haar deuren voor alle Vlaardingers. De toegang is die dag voor iedereen gratis. Er zijn verschillende nieuwe tentoonstellingen te bezoeken en voor kinderen zijn er de hele dag diverse leuke activiteiten en workshops met Ridder Rick. Ook is er voor alle kinderen een gratis waterijsje!

Vlaardingen 1018-wandeling

Voorafgaand aan de opening organiseert het ServiceTeam Vlaardingen de Vlaardingen 1018-wandeling. De tocht gaat langs verschillende interessante en onverwachte plekken door het stadshart waarbij de stadsgids boeiend vertelt over het Vlaardingen van duizend jaar geleden. Je treedt daarmee ook in de voetsporen van de roemruchte graaf Dirk III. De circa 1,5 uur durende wandeling start om 14.00 bij Museum Vlaardingen. Deelname op deze speciale dag is gratis. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Welkom

De officiële opening van de tentoonstelling ‘de Slag geslagen. Souvenirs van de Slag bij Vlaardingen 2018’ in Museum Vlaardingen (Westhavenkade 54) vindt plaats om 16.00 uur. Iedereen die de bijeenkomst wil bijwonen is van harte welkom. De inloop is vanaf 15.30 uur. Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via vlaardingen1018@vlaardingen.nl.