Laat de ‘historische’ vlag maar wapperen - 29 juli: de Dag van de Slag

Vandaag op woensdag 29 juli 2020 vieren we het 1002-jarig jubileum van de Slag bij Vlaardingen. Wethouder Jacky Silos en een Vlaardingen 1018 ridder ''Stinkende Ridder'' hingen de vlag uit aan het bordes van de kamer van de burgemeester op het Stadhuis. Niet alleen aan het bordes hangt de ‘historische’ vlag van de Slag. Ook bij Museum Vlaardingen werd vandaag de vlag gehesen.

Wethouder Jacky Silos en een Vlaardingen 1018 ridder die de Vlag van de slag vasthouden  Wethouder Jacky Silos en een Vlaardingen 1018 ridder hangen de Vlag aan het bordes van de kamer van de burgemeester op het Stadhuis

Herdenk 'de Slag' bij Museum Vlaardingen 

Museum Vlaardingen is vandaag open van 12.00 uur tot 17.00 uur en traditiegetrouw is de entree tijdens de herdenking van de Slag bij Vlaardingen gratis voor alle Vlaardingers. Je kunt de nieuwe archeologietentoonstelling bekijken. Verder zijn er voor kinderen ‘ridderlijke’ activiteiten: munten slaan, verkleden als middeleeuwer, maak je eigen wapenschild en nog veel meer. Bovendien krijgen alle kinderen een lekker ijsje. 

Vanzelfsprekend houdt het museum zich aan de corona-richtlijnen, u leest hierover meer op www.museumvlaardingen.nl/bezoek.

Vlaardingen 1018 figuren bij de Vlag op de Westhavenkade bij Museum Vlaardingen