In Vlaardingen vormen 1018 tulpen komende lente het jaartal 1018

Ter ere van het vieren van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen in 2018 heeft ‘Rotary Vlaardingen 80’ precies 1018 tulpenbollen geschonken aan Vlaardingen. Burgemeester Annemiek Jetten en wethouder Hans Versluijs namen het cadeau op donderdagmiddag aan de Holysingel in ontvangst. Die middag hebben de burgemeester en de wethouder samen met 80 Vlaardingse basisschoolkinderen de bollen geplant in de vorm van het herdenkingsjaartal 1018.

De tulpenbollen zijn geplant in het mooi gelegen gazon aan de Holysingel, direct voor het beeld De gevleugelde van Leen Droppert.  Mensen die via de Holysingel van en naar Holy gaan én automobilisten die Vlaardingen binnenrijden vanaf de A20 passeren straks het gazon. Voorbijgangers kunnen dus komende lente genieten van het jaartal 1018 in roodgele tulpen.

tulpenbollen

Polio de wereld uit

Met de schenking draagt Rotary Vlaardingen 80 op een vrolijke manier bij aan het feestjaar 2018. Daarnaast steunt Rotary Vlaardingen 80 met de bollen de poliobestrijding. De wereldwijde Rotary-actie ‘End Polio Now’ heeft tot doel om de wereld poliovrij te maken. Dit sinds 1985 gestarte Rotary-initiatief heeft ervoor gezorgd dat het aantal gevallen van polio wereldwijd gedaald is van 350.000 in 1988 naar 15 per jaar nu. In Nederland organiseert Rotary al vier jaar de tulpenbollenactie ‘End Polio Now’. Rotary Vlaardingen 80 draagt met hun actie 1.200 euro bij aan het goede doel. Hiervan kunnen onder andere duizenden vaccins bekostigd worden, waarmee wordt voorkomen dat kinderen polio krijgen. Meer informatie over de Nederlandse Rotary-actie: http://endpolionowtulp.nl.