Expositie Museum Vlaardingen over oudste straat van Holland - Herdenking Dag van de Slag bij Vlaardingen

Woensdag 29 juli vieren we de Dag van de Slag. Ondanks de coronamaatregelen, laten we de herdenking van de dag waarop in 1018 de Slag bij Vlaardingen plaatsvond, niet ongemerkt voorbij gaan. Kom gratis naar het Museum Vlaardingen voor een expositie over de oudste straat van Holland en leuke kinderactiviteiten of volg het webinar over Hollandse straten!

Archeologische onderzoeken doen vermoeden dat een deel van de Hoogstraat teruggaat tot de 7de eeuw. Daarmee is Vlaardingen een van de oudste, continu bewoonde plekken binnen Holland en kan de Hoogstraat gezien worden als de oudste straat van dit oude graafschap!  Op de nieuwe tentoonstelling zijn archeologische vondsten te zien uit de eerste eeuwen van Vlaardingen.

Webinar en activiteiten

De expositie Vlaardingse Hoogstraat: de oudste straat van Holland? wordt feestelijk geopend op 29 juli, de dag waarop de Slag bij Vlaardingen wordt herdacht. Tijdens een webinar van 10.00 uur tot 11.00 uur vertellen deskundigen hoe straten ons meer kunnen leren over de geschiedenis van Amsterdam, Schiedam en Vlaardingen. Volg het webinar live via www.facebook.com/tijdschriftholland

Museum Vlaardingen is 29 juli open van 12.00 uur tot 17.00 uur en traditiegetrouw is de entree tijdens de herdenking van de Slag bij Vlaardingen gratis voor alle Vlaardingers. Na het hijsen van de speciale Vlag van de Slag, kunt u de nieuwe archeologietentoonstelling bekijken. Verder zijn er voor kinderen ‘ridderlijke’ activiteiten: munten slaan, verkleden als middeleeuwer, maak je eigen wapenschild en nog veel meer. Bovendien krijgen alle kinderen een lekker ijsje. 

Vanzelfsprekend houdt het museum zich aan de corona-richtlijnen, u leest hierover meer op www.museumvlaardingen.nl/bezoek

 

​​