Eerste steek Tapijt van Vlaardingen feest!

Je kon donderdagochtend 9 november een speld horen vallen in het Vlaardingse cultuurcentrum KADE40. Het was muisstil tijdens de eerste steek op het Tapijt van Vlaardingen, maar direct daarna volgde luid applaus. De feestelijke ‘eerste steek’ vormde het startsein van het grote borduuravontuur dat zo’n 80 deelnemers voor de boeg hebben.

Na weken oefenen op proeflapjes met stiksteken en spandraden kan vanaf donderdag 9 november het echte werk beginnen. De Vlaardingse enthousiaste handwerkers borduren de komende tijd samen vier panelen met afbeeldingen van illustrator John Rabou. Hij tekende onder meer de gebeurtenissen die aan de Slag bij Vlaardingen voorafgingen en het verloop van de veldslag zelf. Zijn tekeningen zijn geïnspireerd op het beroemde Tapijt van Bayeux dat de Slag bij Hastings in 1066 verbeeldt. Het project ‘Tapijt van Vlaardingen’ is ter gelegenheid van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen in 2018. Het is een samenwerking van de Vlaardingse archeologische werkgroep Helinium en KADE40.

steek

Mooi verhaal!

Meer weten over het initiatief en  wat er allemaal op de tekeningen van John Rabou te zien is? Lees dan het verhaal over het Tapijt van Vlaardingen.