DoeBoek voor kinderen over Vlaardingen 1018

Kinderen in Vlaardingen tussen de 6 en 12 jaar kunnen met het DoeBoek Vlaardingen 1018 de middeleeuwen ontdekken.

doeboekSpelenderwijs maken zij een tijdreis naar de nederzetting Flardinga in 1018. Het kleurrijke en vrolijke boek is 49 pagina’s dik en staat vol raadsels, puzzels, knutselopdrachten, kleurplaten en spelletjes.

Wethouder Hans Versluijs neemt op donderdag 26 april het eerste exemplaar in ontvangst in Museum Vlaardingen: “Ik heb al gezien hoe leuk het is en ben van plan om het aan mijn kleinzoon Bram te geven en samen met hem op pad te gaan”. Het DoeBoek Vlaardingen 1018 ligt op 26 april ook meteen in de winkel. Mooi op tijd voor de meivakantie!

Prinsessenhoed of ridderhelm

Wat kun je zoal doen met het boek? Je kunt een ridder helpen om zijn weg te vinden naar zijn zwaard of je kunt samen met koopman Mon proberen te ontsnappen aan graaf Dirk. Je kunt een prachtige prinsessenhoed of een stoere ridderhelm knutselen, maar ook het lied van ‘Dirk de graaf’ oefenen, zodat je dit straks uit volle borst mee kunt zingen.  

Opdrachten en stickers

Voor de spelletjes in het boek heb je creativiteit en speurtalent nodig. Met het DoeBoek Vlaardingen 1018 in de hand kun je bij organisaties en winkels in de Vlaardingse binnenstad ook stickers ophalen. Hoe dat werkt? De stickers verdien je door op de locaties opdrachten uit te voeren. Bij het middeleeuwse kampement en de veldslag in de Broekpolder of het Historisch Stadsspektakel in de binnenstad kun je in juni een grote riddersticker halen voor in jouw boek.

Het DoeBoek Vlaardingen 1018 is vanaf 26 april voor € 2,65 te koop bij verschillende instellingen en winkeliers. Zij zijn te herkennen aan de poster in hun winkel of pand. De verkoopadressen zijn ook te vinden op www.binnenstadvlaardingen.nl en op Facebook Binnenstad Vlaardingen.

Het DoeBoek is een initiatief van Museum Vlaardingen in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Binnenstad Vlaardingen, Projectteam Vlaardingen 1018, Stichting Stadshart Vlaardingen, GGO Oostwijk Ondernemersfonds Vlaardingen en Winkeliersvereniging Liesveld.