De slag in Met het Oog op Morgen!

Een uur voordat de Slag bij Vlaardingen komende zondag 29 juli echt 1000 jaar geleden is, schuift Kees Nieuwenhuijsen aan bij het bekende radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij praat met presentator Max van Weezel over het belang van de historische veldslag en over de herdenking de volgende dag. Wil je luisteren? Stem dan zaterdag 28 juli om 23.00 uur af NPO Radio 1. Het programma duurt tot klokslag middernacht.

Het Oog

Het Oog - zoals het programma kortweg wordt genoemd - brengt zeven dagen per week een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

Vaste opening

Het programma heeft na de tune ‘Gute Nacht Freunde’ een vaste opening. Hierin wordt meegedeeld wie de uitzending presenteert en welke onderdelen er in de uitzending zitten, zoals de krant van morgen en Den Haag vandaag. De opening volgt een vast patroon: Dit is Met het Oog op Morgen, met een overzicht van de actualiteiten, de krant van morgen, Den Haag vandaag en de ontwikkelingen en achtergronden van het nieuws. Buiten is het x graden. Binnen zit <naam presentator>. Hierna begint de uitzending met een persoonlijke kijk van de presentator op de afgelopen dag. En komende zaterdag 28 juli dus ook met een vooruitblik op de herdenking van maar liefst 1000 jaar Slag bij Vlaardingen.

Logo Met het Oog op Morgen!