Dankwoord

Burgemeester Annemiek Jetten bedankt alle betrokkenen voor hun bijdrage aan een geslaagd 1000-jarig jubileum van de Slag bij Vlaardingen.

Beste Flardingers!

Nog een paar weken en 2018 zit erop. We kunnen terugkijken op een onvergetelijk 1000-jarig jubileum van de Slag bij Vlaardingen. Beleef 1018 in 2018, zo kondigden de organisatoren het herdenkingsjaar aan. En of dat gelukt is! Het was een grandioos jaar, waarin ik grote saamhorigheid zag in de stad en veel feestvreugde. De historische mijlpaal van de gewonnen veldslag in Flardinga in 1018 en het belang daarvan voor het ontstaan van Holland is bij veel mensen tussen de oren gekomen. En dat, terwijl een paar jaar geleden de veldslag nog slechts bij een kleine groep historisch geïnteresseerden bekend was. Wij hebben met z’n allen Vlaardingen en onze indrukwekkende Vlaardingse geschiedenis op de kaart gezet. Niet alleen in onze eigen stad, maar ook daarbuiten, zelfs in het buitenland.

Als burgemeester ben ik heel trots op alle mensen die een steentje hebben bijgedragen aan dit geslaagde jubileumjaar: van fotografen tot figuranten, van betaalde krachten tot vrijwilligers, van sponsors tot sportievelingen, van jong tot oud. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de inzet en het enthousiasme. We hebben het echt samen gedaan!

Is het nu voorbij? Dat denk ik niet. Allerlei initiatieven hebben juist een veelbelovende toekomst voor zich. Denk bijvoorbeeld aan het Educatief Archeologisch Erf, waar in 2019 twee middeleeuwse huizen te bewonderen zullen zijn, aan het Tapijt van Vlaardingen dat onze middeleeuwse geschiedenis vastlegt en aan het archeologische onderzoek naar de burcht van graaf Dirk III. De Slag bij Vlaardingen heeft vaste voet aan de grond gekregen in onze stad en ons middeleeuwse verleden blijven we koesteren, herdenken en vieren. Kortom: ook alvast veel historisch plezier gewenst in de komende jaren!

Annemiek Jetten
Burgemeester

Burgemeester Annemieke Jetten met aanhang

Burgemeester Annemiek Jetten in de stoet van de zegetocht op 15 juni tijdens het Stadsspektakel. De Vlaardingers van nu gaven de Flardingers van 1018 die avond een warm onthaal! Foto: Cees Groen