Meedoen

Doe mee en versterk de gelederen

We juichen het toe als Vlaardingers en andere enthousiastelingen meedoen om van 2018 een mooi jubileumjaar te maken. Het hele jaar door maken we met originele, sociale en interessante activiteiten samen de tijdreis naar Vlaardingen 1018.

Doe jij ook mee? Hieronder lees je hoe dat kan.

Publiciteit en Vlaardingen 1018 Toolkit

Heb jij een activiteit bedacht die in het teken staat van de Slag bij Vlaardingen, middeleeuws Flardinga en/of het ontstaan van Holland? Of wil je jouw bestaande evenement in 2018 in deze sfeer organiseren? Kijk dan hier of jouw activiteit in het jubileumprogramma past.  We nemen waardevolle activiteiten graag in het programma op en zorgen dan samen met jou voor publiciteit in de campagne over Vlaardingen 1018. Ook kun je een ‘Vlaardingen 1018 Toolkit’ ontvangen om de activiteit mee aan te kleden.

Subsidie aanvragen

De gemeente Vlaardingen heeft € 25.000,- subsidie uitgetrokken voor passende activiteiten van Vlaardingse inwoners, instellingen en andere enthousiastelingen. Je kunt dan denken aan sportieve of culturele evenementen en andere vormen van kunst, cultuur, ontmoeting en spel.Enthousiastelingen konden per aanvraag maximaal € 1.018,-  subsidie aanvragen vanaf 1 september  2017 om 10.18 uur. Hier hebben veel mensen gebruik van gemaakt en de subsidies zijn in het najaar van 2017 beschikt. Het jubileumprogramma in 2018 wordt door al deze extra activiteiten steeds leuker!

Advies en steun via wijkcoördinator

De gemeente steunt buurtactiviteiten die straten of buurten gezelliger en socialer maken, Daar horen in 2018 ook buurtactiviteiten bij die in het teken staan van de Slag bij Vlaardingen, middeleeuws Flardinga en/of het ontstaan van Holland. Wil je hiervoor als bewoner de handen uit de mouwen steken, het liefst samen met je buurtbewoners? Dan kunnen de gemeentelijke wijkcoördinatoren je helpen, met advies of mogelijk met een bescheiden bijdrage in de kosten vanuit het leefbaarheidsbudget. Je kunt je plan voor je straat of buurt bespreken tijdens het spreekuur leefbaarheid of je kunt rechtstreeks contact opnemen met de wijkcoördinator.

Meer wegen die naar Vlaardingen 1018 leiden…

Ben je de subsidieregeling in 2017 van de gemeente helaas misgelopen? We willen dan toch graag horen wat je plannen zijn en welke (financiële) ondersteuning je daar eventueel voor nodig hebt. Dan houden wij zicht op de behoefte aan ondersteuning en kunnen we mogelijk iets voor je betekenen. Je kunt daarnaast ook bij andere fondsen en instellingen terecht voor subsidie en steun voor jouw activiteit. Kijk hier voor informatie over organisaties die jouw activiteit wellicht ook kunnen ondersteunen.

Meehelpen als vrijwilliger

Wij zijn als organisatie van Vlaardingen 1018 op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Heb je bijvoorbeeld zin om tijdens het historisch stadsspektakel in juni 2018 de festiviteiten te begeleiden? Of heb je een andere suggestie voor vrijwilligerswerk voor Vlaardingen 1018? Vertel het ons!

Feesten in middeleeuwse stijl?

Wil je meedoen met feesten in middeleeuwse stijl?
Bijvoorbeeld door een banier en een trommel te maken voor de zegetocht van graaf Dirk III op vrijdagavond 15 juni 2018?
Kijk dan hier hoe je dat aanpakt. Tips en een instructiefilmpje helpen je op weg.

Neem contact met ons op!

Laat het weten als je mee wilt doen en hoe je dat voor je ziet.
Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan (010) 248 4000 en vraag naar het projectteam Vlaardingen 1018 of naar de wijkcoördinator.