Jeugdstad: feest in je eigen stad

Wat Trommels en banieren maken in Jeugdstad
Waar  In Prikkewater en het Familietheater Flamingo
Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde 3 – 10
Wanneer

27, 28, 29 December en 2, 3 en 4 januari van 10.00 tot 16.00 uur

Door   Jongens en meisjes op de basisschool (vanaf 5 jaar)
Voor  Voor graaf Dirk III tijdens het Historisch Stadsspektakel in het feestjaar 2018
Kaartjes  € 5,- voor de hele dag

         

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen vanaf 5 jaar in Vlaardingen traditiegetrouw naar Jeugdstad. Dit jaar alweer voor de 44e keer. Op 27, 28 en 29 december 2017 en 2, 3 en 4 januari 2018 van 10.00 tot 16.00 uur gaan de deuren van Jeugdstad open en zijn de kinderen van harte welkom.

Kom je ook knutselen, klimmen, schilderen, koken, experimenteren met chemische proefjes, naar de kapsalon voor een nieuwe stijl, muziekinstrumenten maken en nog veel meer?!

Trommels en banieren maken

In Jeugdstad  kun je in de kerstvakantie ook trommels en banieren maken voor het feestjaar 2018. Met zo’n trommel en banier kun je op 15 juni 2018 meedoen aan een grote optocht tijdens het Historisch Stadsspektakel in de binnenstad. In Jeugdstad weten ze precies hoe je zo’n middeleeuwse trommel en banier moet knutselen. Ook leren ze in Jeugdstad hoe je als echte strijder van Dirk III moet trommelen en stoer met je banier loopt. En om alvast helemaal in de sfeer van de middeleeuwen te komen, kunnen de kinderen in middeleeuwse kleding in Jeugdstad op de foto!

Als je je trommel of banier niet af krijgt, krijg je het pakket mee om thuis af te maken. Kun of wil je op 15 juni 2018 toch niet meedoen aan de grote optocht, dan vragen we je om de materialen aan iemand te geven die wel komt.

Adres en kosten

De entreeprijs voor Jeugdstad is € 5,- per kind per dag, de entreeprijs per begeleider is € 2,- per dag. Jeugdstad is zowel in Prikkewater als het familietheater Flamingo. Het adres is Wilhelminahaven Zuidzijde 3-10 te Vlaardingen. Wil je meer weten? Lees alles op www.jeugdstad.nl