Dirk’s Zegetocht - Stadsspektakel

Graaf Dirk III krijgt als overwinnaar van de Slag bij Vlaardingen een warm onthaal met een grote optocht: een ware zegetocht. De Rotterdamse acteur en presentator Joris Lutz betreedt als graaf Dirk III in vol ornaat het middeleeuwse Flardinga. Komt dat zien!

Wat Dirk en zijn mannen krijgen een warm onthaal
Waar Van Het Hof naar het Veerplein
Wanneer Vrijdag 15 juni, van 20.00 tot 21.30 uur
Waarom We hebben gewonnen en dat is een historische mijlpaal!
Door: Dirk III en zijn volgelingen
Voor Vlaardingers van nu en andere blije toeschouwers
Kaartjes Niet nodig!

 

trommels en banierenGraaf Dirk III krijgt als overwinnaar van de Slag bij Vlaardingen een warm onthaal met een grote optocht: een ware zegetocht.

De Rotterdamse acteur en presentator Joris Lutz  betreedt als graaf Dirk III in vol ornaat het middeleeuwse Flardinga. Komt dat zien!

De graaf heeft een bonte stoet volgelingen, van jong tot oud en uit alle rangen en standen. De jeugd gaat voorop in de stoet, met zelf beschilderde trommels en banieren. Dan volgen middeleeuwse bewoners en een schaapsherder met zijn kudde. Ook de gilden zijn present met bedrijfsvaandels en Vlaardingse gemeenteraadsleden schrijden als notabelen mee in hun middeleeuwse gewaden. Barse soldaten steken schril af tegen de pracht en praal van Othilde van Saksen, de vrouw van graaf Dirk III, en haar hofdames.

Aan het eind zien we dan de man om wie het vandaag allemaal draait: graaf Dirk III te paard, omringd door zijn lijfwachten, een valkenier en nog meer entourage.

trommelsOp het Veerplein ontvangt burgemeester Annemiek Jetten de overwinnaar. Wie heeft nu de macht in Vlaardingen?

Route Dirk's zegetocht

Heb jij een trommel en banier gemaakt? Het is tussen 19.00 en 19.30 uur verzamelen in Het Oranjepark (ingang Julianasingel) voor de tocht. Ook zonder trommel en banier ben je harte welkom om mee te lopen. Leuk als je een middeleeuwse outfit aantrekt, als je die hebt!

Kom jij vrijdagavond Dirk III en zijn volgelingen toejuichen en een warm onthaal geven? De Zegetocht vertrekt rond 20.00 uur vanuit Het Hof en komt om ongeveer 21.00 uur op het Veerplein aan.

Bekijk ook het kaartje van de route! De route: start Het Hof/Oranjepark, Julianasingel, Hofsingel, Hoflaan, Oude Havenbrug, Westhavenplaats, Westhavenkade, Dayer, Zomerstraat, Maassluissedijk, 180 graden omkeren Maassluissedijk naar de Markt, Schoolstraat, Paterstraat, Waalstraat en tot slot: Veerplein!

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Lees hier hoe je aan een mooi middeleeuws kloffie kunt komen. Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!