Vlaardingen 1018 Popfestival - Stadsspektakel

Tien acts van lokaal, regionaal én nationaal bekende artiesten maken van het Veerplein een festivalterrein, met Waylon, Splendid,Funkanizers e.a.

Wat Met een groots podiumprogramma vieren we Vlaardingen 1018!           
Waar Veerplein
Wanneer Zaterdag 16 juni van 11.00 tot 23.45 uur
Waarom Omdat Vlaardingen de gekste is!
Door: De Kroepoekfabriek
Voor Jou
Kaartjes Niet nodig, het is gratis!

 

De line-up

11:00-11:45 uur Bigband Jazz aan de Waterweg
12:15-13:00 uur Popkoor DIAMOND
13:00-14:00 uur The Amazing Stroopwafels
14:15-15:00 uur Gitaarschool VLD
15:30-16:30 uur Splendid
17:00-17:45 uur Zang- en Muziekcentrum Vlaardingen
18:15-19:00 uur KD40 met Jan de Ligt
19:30-20:30 uur Funkanizers
21:30-22:30 uur Waylon
22:30-23:45 uur De Hitmachine

 

Bigband Jazz aan de Waterweg

De ‘Jazz aan de Waterweg Bigband’ is een fris en jong jazzorkest uit Vlaardingen. Het orkest bestaat uit muzikanten met een flinke dosis (bigband) ervaring die onder de leiding staan van Amerikaan  Michael Salter. Salter is saxofonist en basklarinettist bij het Chicago Jazz Philharmonic. De band speelt een breed scala aan jazzmuziek, latin en funk. Daarnaast fungeert het orkest ook als platform voor getalenteerde muzikanten. Naast een hele trits aan instrumenten verzorgen Ritske van der Heide en Nicole Bouw de zang bij elk optreden.

Popkoor DIAMOND

DIAMOND is een popkoor uit de koker van het Charles Vermeer Zanginstituut. Het koor slingert allerlei poptracks de ether in uit de periode van de jaren '60 tot nu. Speciaal voor Vlaardingen 1018 maakte dirigent Lex Hakker het lied 'Vlaardingse Slag', een nummer dat zeker voorbijkomt op het Veerplein!

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels is Groot-Rotterdamse glorie! De band bestaat al sinds 1979 en zit in de harten van menig Vlaardinger en Rotterdammer. Het trio bestaat uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). De Stroopwafels kom je, naar goed Nederlands gebruik, te pas en te onpas tegen: op straten, pleinen, cafés, dierentuinen, sauna's, popzalen en theaters. Of gewoon bij mensen thuis natuurlijk! Waar je ze niet zal vinden, is op de grote podia van grote festivals en in de grotere zalen. Contact met publiek staat altijd voorop.

Gitaarschool VLD

Vele Vlaardingers die muzikaal wat willen, komen uit bij Gitaarschool Vlaardingen. De school heeft anno 2018 al heel wat generaties voorzien van les. Op deze zaterdag laten de leerlingen en leraren zien wat ze zoal kunnen. Tokkelen, shredden, scheuren, raggen, sliden en soleren!

splendidSplendid

Met afstand de meest zomerse band op de line-up van Vlaardingen 1018! De Haagse formatie knalt uit de speakers met hun opzwepende en toch 'laid back' mix van reggae, hiphop en pop. Hun grootste hit 'Again' was niet van de radio af te slaan enkele jaren geleden. Mede als gevolg van die hit heeft de band een flinke achterban. In 2012 viel Trafalgar Square in Londen ten prooi aan de muziek van Splendid. Daar speelde de Hagenezen voor 25.000 Londenaren. Lowlands en Parkpop volgden. Splendid vind je nog altijd op tal van festivals en podia en in mei 2018 volgt er een nieuwe, zomerse plaat.

ZMC

Zang- en Muziekcentrum Vlaardingen komt deze zaterdag met een forse afvaardiging naar het Veerplein. De muziekschool, een initiatief van twee jonge stadsgenoten, zorgt voor een te gek voorspeelspektakel met zowel popclassics als andere muziek.

KD40 met Jan de Ligt

De funkers van Jan de Ligt oefenen wekelijks bij KADE40, binnen een bandcoachingstraject. De band richt zich op oude en nieuwe, door funk beïnvloede muziek. Jan de Ligt leidt de groep. Hem ken je onder andere van optredens en albums met Normaal, Herman Brood, Gruppo Sportivo en Jules Deelder. Een ware saxofoon-allstar met bakken ervaring.

funkanizersFunkanizers

Funkanizers! Voorheen bekend als Funky Organizers die je wellicht al een keer hebt gezien op bijvoorbeeld het Zomerterras. Tegenwoordig gaan ze dus door het leven met een nieuwe naam. Waar ze ook komt, de groep laat een spoor van applaus en positieve vibes achter. Hun virtuoze spel op gitaar, saxofoon, drums, bas of toetsen ronkt als een tevreden big, mét een hoofdrol voor de diepe grooves en ontwapenende zang. Dat jong en onervaren hand in hand zouden gaan, ontkracht Funkanizers keihard.

waylonWaylon

Jawel, niemand minder dan Waylon staat op 16 juni in Vlaardingen! Willem Bijkerk, de echte naam van Waylon, werd op 18-jarige leeftijd door zijn grote countryheld Waylon Jennings uitgenodigd naar Nashville, VS te komen voor een samenwerking. Nadat Jennings overleed in 2001 keerde Waylon terug naar Nederland. Na zijn deelname aan Holland's Got Talent verzilverde hij dat opstapje naar succes met debuutsingle 'Wicked Way' van het vrijwel gelijknamige album uit 2009. De track werd een alarmschijf en kwam terecht in de Top 10. Prijzen volgden, en ook na zijn tweede album hield het succes aan. Inmiddels was de zanger een gevestigde naam. Daarmee kwam de weg vrij om deel te nemen aan zijn eerste Eurovisie Songfestival. Samen met Ilse DeLange vormde hij The Common Linnets. Hoewel Nederland niet de nummer 1 werd, kende het duo wel enorm succes met meer dan 500.000 verkochte platen. Nu Waylon ook Ahoy tot twee keer toe uitverkocht, is het tijd voor de volgende plaat en een nieuwe kans op het Eurovisie Songfestival.

Waylons nieuwe album 'The World Can Wait' komt uit na het liedjesfestijn. Op deze nieuwe plaat keert hij terug naar de roots. Zijn grote muzikale liefde zit namelijk in de country. 'The World Can Wait' is een eerbetoon aan zijn helden uit Nashville.

De Hitmachine

Geen feestje is compleet zonder dat je het laatste uurtje schandalig kan dansen en meeblèren met je favoriete hits. Met dat idee in het achterhoofd doet het vrolijkste en energiekste dansfeestje uit de regio ook Vlaardingen 1018 aan. Normaliter in De Kroepoekfabriek, maar nu dus vol op het Veerplein! De achtbaan gaat van hiphop, pop en disco naar dance, rock en de betere 'bootyshakers'. Het perfect einde op het Veerplein, de ultieme opstap naar een nacht vol feest.

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Lees hier hoe je aan een mooi middeleeuws kloffie kunt komen. Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!