Vaar naar 1018 met Fluisterboot Andante

Wat Een vaar- en wandeltocht naar het landschap van 1018
Waar Vertrek vanaf de kade aan de Vaart tegenover Sportcentrum Polderpoort
Wanneer Verschillende woensdagen, zaterdagen en zondagen in juni 2018
Waarom Om het terrein van de Slag bij Vlaardingen echt te voelen
Door Vlaardingse Fluisterboot Andante
Voor Iedereen die van varen houdt en niet bang is voor vieze voeten
Kaartjes Normaal tarief € 10,00; kinderen 4-12 jaar € 5,00; schoolklassen gratis

 

Alsof je op een spons loopt. Zo voelt de grond in een deel van de Vlietlanden tegenwoordig aan. De aarde is zompig en er zijn overal kreken en sloten. Dat was in 1018 ook zo. Er was weinig vaste droge grond in dit deel van het land, maar volop water. De Vlaardingers van toen kenden dat terrein als de beste. Hun tegenstanders waren er minder op bedacht. Het moet een groot voordeel zijn geweest in de veldslag!

Moeras

De Fluisterboot Andante organiseert in juni speciale vaartochten naar dit moerasterrein. Aan boord vertelt de boswachter van Natuurmonumenten over het landschap. Een gids geeft extra informatie over de Slag bij Vlaardingen, zodat de veldslag tot leven komt. De Andante meert aan en dan gaat de rondleiding verder over land. Wil je geen natte voeten krijgen? Dan doe je er verstandig aan laarzen aan te trekken. Het is hier nog net zo zompig als toen. Eenmaal terug op de boot kun je het natuurschoon weer rustig vanaf het water bekijken. Na ongeveer anderhalf uur is de Andante terug op het vertrekpunt.

logo

Water en land

De 1018-thematochten zijn niet altijd hetzelfde. De ene keer iets langer, de andere keer iets korter, maar altijd goed voor een unieke belevenis op het water én op het land. Er zijn ook afvaarten met een bezoek aan het Educatief Archeologisch Erf of met middeleeuwse hapjes aan boord. Wat wel iedere keer gelijk is: de gidsen en de schippers ontvangen je in gepaste kledij. Ook is er voor alle passagiers een drankje, misschien wel een middeleeuws brouwsel…

Meer informatie en aanmelden op www.vlaardingsefluisterboot.nl.

vaart