Ridderfeest

Wat Feest met ridderverhalen, knutselen, spelletjes en nog veel meer
Waar Bibliotheek Vlaardingen & Archeologisch Depot
Wanneer Zaterdag 26 mei van 10.30 tot 15.00 uur
Waarom Voel je even ridder of jonkvrouw
Door Bibliotheek Vlaardingen & Archeologisch Depot
Voor Alle kinderen van 3 jaar en ouder
Kaartjes Gratis, aanmelden niet nodig

 

Alle kinderen uit Flardinga en omstreken zijn zaterdag 26 mei van harte welkom op het ridderfeest aan de Waalstraat 100. Trek je middeleeuwse pak aan – of je speelkleren – verzamel je vriendjes en vriendinnetjes en leef je helemaal uit. Het wordt een te gek feest met vrolijke muziek, grappige dans, bijzondere spelletjes, spannende verhalen, leuke tovertrucs  en natuurlijk een verrassing, cake en limonade!

ridderfeest

Er was eens…

Begin jij de ochtend graag rustig? Kom dan wegdromen bij het prentenboek Hennie de Heks en de raadselachtige ridder van Valerie Thomas en Korky Paul. Daarna ontvangen we samen onze eregast: schrijver Arend van Dam. Je kent hem vast van de boekenserie Lang geleden… Arend vertelt je verhalen over de riddertijd en over Dirk de Derde.

Actief en creatief

Tijd voor actie? Geen probleem. De hele dag door kan je op verschillende plekken in het gebouw knutselen en spelletjes spelen. Ontdek hoe moeilijk het is om wol te spinnen. Of maak je eigen schild, ridderhelm en vingerpotje. Laat je zeker ook schminken als ridder of jonkvrouw. En ga daarna op zoek naar een echte ridder. Samen op de foto? Natuurlijk!

Net als een echte ridder, ga jij vast geen uitdaging uit de weg. Test eens hoe behendig je bent en hoe goed je kunt mikken. Of toon iedereen dat jij de kampioen bent in bikkelen of knikkeren. Bij Juliette ga je aan de slag met een hoepel op middeleeuwse muziek. En de peuters gooien om 12.00 uur hun beentjes los samen met juf Hélène.

Andere wereld

Magie zit soms in kleine dingen. Ridder Ollie laat je dat ’s middags zien tijdens zijn goochelshows. Wil je op magische wijze echt in een totaal andere wereld terecht komen? Breng dan zeker een bezoekje aan Platipus op de 2e etage. Je zult je ogen niet geloven.

Kan je na dit feest geen genoeg krijgen van de wereld van ridders en prinsessen? Met het DoeBoek Vlaardingen 1018 speel je thuis lekker verder. Tijdens het ridderfeest kan je twee stickers verdienen voor in jouw boek. Mocht je het doeboek nog niet hebben, dan kan je het tijdens het ridderfeest ook kopen voor € 2,65 bij de stand van Museum Vlaardingen.

Het hele programma van het ridderfeest vind je op www.bibliotheek.vlaardingen.nl.