Grote Kerk in volle glorie - Stadsspektakel

De Grote Kerk op de Markt is het hele weekend open. Veel dichter bij graaf Dirk III kun je namelijk niet komen: hier ongeveer stond zijn middeleeuwse burcht. Dit is de plek waar het in 1018 allemaal begon. Op zaterdag 16 juni zijn hier optredens waar je vrij bij binnen mag lopen en genieten van voornamelijk middeleeuwse muziek.

Wat Inloopconcerten waar je gewoon niet weg wilt gaan
Waar Grote Kerk
Wanneer Zaterdag 16 juni van 11.00 tot 20.30 uur
Waarom Gouden keeltjes, volle tonen, kippenvel
Door: Vlaardingse muzikanten
Voor Wie even wil genieten
Kaartjes Niet nodig, het is gratis!

grote kerk

De Grote Kerk op de Markt is het hele weekend open. Veel dichter bij graaf Dirk III kun je namelijk niet komen: hier ongeveer stond zijn middeleeuwse burcht. Dit is de plek waar het in 1018 allemaal begon. Op zaterdag 16 juni zijn hier optredens waar je vrij bij binnen mag lopen en genieten van voornamelijk middeleeuwse muziek.

11.00 - 11.45 uur Vlaarding’s Mannenkoor Orpheus
13.00 - 13.30 uur Wagenspel: Ontwapenende Strijd
15.00 - 17.00 uur Doorlopend korte optredens van Euterpe, Aad Zoutendijk, Gloria Toonkunst, Bamboefluitgroep en Cantorij Grote Kerk
17.30 - 18.00 uur Wagenspel: Ontwapenende Strijd
19.30 - 20.00 uur Orgel en trompet door Aad Zoutendijk en Koos van der Hout
20.00 - 20.30 uur Vlaardingen zingt, alle Vlaardingers zijn welkom om samen bekende Nederlandstalige liederen uit volle borst mee te zingen

 

Vlaarding’s Mannenkoor Orpheus

Vlaarding’s Mannenkoor Orpheus bijt het spits af. Onder leiding van Susanna Veerman brengen de mannen met hun concert meteen de stemming erin. Doorlopen mag, maar de kans is groot dat je toch gewoon liever een tijdje blijft luisteren.

Wagenspel: Ontwapenende Strijd

Een mooie middeleeuwse traditie herleeft met het wagenspel. Rondtrekkende toneelspelers namen een platte kar mee en lieten zo overal hun kunsten zien. Vandaag gebeurt dat in de Grote Kerk met het stuk Ontwapenende Strijd. Dit wagenspel is speciaal voor de gelegenheid geschreven en heeft een bijzondere cast: predikanten, kerkelijk werkers en leden van de Protestantse Gemeente Vlaardingen.

Prachtige klanken en zangstemmen

Beleef de historische sfeer in de Grote Kerk waar doorlopend korte optredens plaatsvinden. De vaste organist Aad Zoutendijk tovert prachtige tonen uit het unieke Van Peteghem-orgel. De zangstemmen van Euterpe, de Cantorij en Gloria Toonkunst brengen liederen ten gehore uit de late Middeleeuwen. Wie zich dan nog niet in het verleden waant, kan zich laven aan de klanken van de Bamboefluitgroep.

Trompet en orgel

Na de middeleeuwse maaltijd is het genieten ‘geblazen’ met trompettist Koos van der Hout en organist Aad Zoutendijk. De ideale combinatie om even bij te komen van alle festiviteiten van het Stadsspektakel.

Vlaardingen zingt… samen!

Vlaardingen zingt! Het allerleukste is voor het laatst bewaard, want nu mag iedereen meezingen. De Grote Kerk wordt gevuld met een heerlijke samenzang van bekende Nederlandstalige liederen. Ofwel: smeer je keel, haal diep adem en … zing!

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Lees hier hoe je aan een mooi middeleeuws kloffie kunt komen. Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!