Flardinga Obstacle Battle - Stadsspektakel

Ridders waren strijders, zij trainden hun skills op bijzondere wijze. Wie dat zelf wil ervaren, komt naar de Flardinga Obstacle Battle op de Westhavenplaats. Ridderspelen met een knipoog naar de hedendaagse Survival Run en Mud & Obstacle Runs die Vlaardingen anno 2018 rijk is.

Wat Ridderspelen met een link naar de hedendaagse Survival Run en Mud & Obstacle Runs
Waar Westhavenplaats
Wanneer Zaterdag 16 juni, van 12.00 tot 13.00 uur parcours verkennen, van 13.00 tot 16.00 uur de Battle en om 16.00 uur de prijsuitreiking
Waarom Lekker sportief bezig zijn en strijden voor wat je waard bent
Door: Adventure Vlaardingen
Voor Sportievelingen en strijdlustigen van 18 jaar of ouder
Kaartjes Gratis! Inschrijven kan via dit formulier.
Print het formulier, scan het in en mail het!

 

Ridders waren strijders, zij trainden hun skills op bijzondere wijze. Wie dat zelf wil ervaren, komt naar de Flardinga Obstacle Battle op de Westhavenplaats. Ridderspelen met een knipoog naar de hedendaagse Survival Run en Mud & Obstacle Runs die Vlaardingen anno 2018 rijk is.

Teams van vijf personen strijden op ludieke wijze tegen elkaar met boomstammen rollen, dolle-stier-rijden, klim- en klauterpartijen. Een beetje ridder is niet bang voor water, dus de Oude Haven wordt op verschillende manieren overgestoken.

Getrainde atleten en gezelligheidsteams

Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom. Goed om te weten: deelnemers aan de Flardinga Obstacle Battle gebruiken vooraf geen alcohol. Een strijder moet scherp zijn. Een team bestaat uit vijf leden. Dat kunnen buurtgenoten, vrienden, leden van een voetbalvereniging, een scoutingclub of werknemers van een bedrijf zijn. Strak getrainde atleten? Die zijn uiteraard van harte welkom, maar die zijn niet altijd in het voordeel. Goed samenwerkende gezelligheidsteams zijn misschien wel beter af… we zullen het zien!

Beste geklede Obstacle-ridder

Doe mee of moedig aan op de kades bij de Oude Haven nabij de Visbank. Toeschouwers en supporters kunnen vanuit de verschillende herbergen op de Westhavenplaats meegenieten, want de teams krijgen de mogelijkheid neer te strijken bij een van de cafés op het horecaplein. Deelnemers kunnen op deze pleisterplaats proosten op de goede afloop. Om 16:00 uur horen zij welke drie teams gewonnen hebben én wie de originaliteitsprijs voor de best geklede Obstacle-ridder mee naar huis neemt.

Tot slot nog kledingadvies: trek lange en strakke loopkleding en sportschoenen aan.

De Schat van Dirk III

Een rasechte middeleeuwer kijkt je raar aan als je met een gps op ontdekkingsreis gaat. Toch kun je dit jaar zo’n historische zoektocht ondernemen. De Schat van Dirk III is een vijfdelige gps-speurtocht waarbij telkens een muntje valt te verdienen. Vind je ze allemaal, dan lever je ze in bij de heropvoering van de Slag bij Vlaardingen op 9 en 10 juni in de Broekpolder. Op die manier maak je kans op één van de vijftig unieke Vlaardingen-1018 geocoins. De winnaars worden aan het eind van de Flardinga Obstacle Battle bekendgemaakt.  Nog niet begonnen met zoeken? Snel aan de slag! De geocache is te vinden via www.geocaching.com en kan nog het hele jaar gespeeld worden.

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!