Dirk III Superstar - Stadsspektakel

Je verwacht het niet in 1018, maar op het Veerplein barst toch echt een rockopera los. Graaf Dirk III verruilt zijn zwaard voor een gitaar. Hij ontpopt zich hier als de muzikant en theaterman Joris Lutz. Op het podium trakteert Lutz als graaf Dirk III het publiek op zijn versie van de Slag bij Vlaardingen, een vermakelijk staaltje muziekentertainment.

Wat Rockopera
Waar Veerplein
Wanneer Vrijdag 15 juni, van 21.30 tot 22:30 uur
Waarom Alle strijdverhalen komen samen in dit muziektheater
Door Stichting Vlaardingen 1018
Voor Feestgangers
Kaartjes

Niet nodig!

Je verwacht het niet in 1018, maar op het Veerplein barst toch echt een rockopera los. Graaf Dirk III verruilt zijn zwaard voor een gitaar. Hij ontpopt zich hier als de muzikant en theaterman Joris Lutz. Op het podium trakteert Lutz als graaf Dirk III het publiek op zijn versie van de Slag bij Vlaardingen, een vermakelijk staaltje muziekentertainment. Ook hier staat hij niet alleen. Vlaardingse boeren en burgers, strijders en krijgers vertellen ook hun verhaal over diezelfde veldslag. Dat levert een wervelende show op met dans, zang en muziek. In de spectaculaire finale komen al deze verhalen samen.

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Lees hier hoe je aan een mooi middeleeuws kloffie kunt komen. Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Meer weten over het Stadsspektakel?

Lees hier meer over het hele programma van het Stadsspektakel!