City Light Xperience

Wat City Light Xperience
Waar Start bij de Watertoren, Finish Westelijke Havenhoofd
Wanneer Vrijdag 9 maart, vanaf 18.30 uur tot 20.30/21.00 uur
Waarom Met elkaar onze geschiedenis wandelen, beleven en verlichten
Door Iedereen die op een leuke, bijzondere manier mee wil doen
Voor Iedereen van 0 – 118
Kaartjes Niet nodig, versier je zelf met lichtjes en/of neem een lampion mee

 

Doe je ook mee op vrijdagavond 9 maart 2018 met de City Light Xperience? Dit is een wandeltocht die historische gebeurtenissen en plekken in de schijnwerpers zet. Van de Slag bij Vlaardingen en het Geuzenverzet tot de Buitenplaats Van Ruytenburch en de Touwbaan.

Tijdens de wandeling word je betoverd door licht, geluid, dans en spel. Ook kun je meedoen met activiteiten langs de route. De wandeltocht start tussen 18.30 en 19.30 uur bij de Watertoren en eindigt om ongeveer 20.30 uur op het Westelijk Havenhoofd. Daar zie je een voorproefje van het nieuwe lichtkunstwerk OVERKANT van Dike Hof. Hoe dat gaat? Dat is nog een verrassing!

Loop mee als lichtbrenger

Zit je op de basisschool in Vlaardingen? Dan krijg je in de klas een knutselplaat om een lampion van te maken. Die kun je meenemen naar de City Light Xperience. Doe er een LED-lampje in en maak er een haakje aan, dan kun je de lampion gebruiken als lichtbron. Je kunt jezelf ook versieren met lichtjes. De route van de City Light Xperience is ongeveer 2,5 kilometer. Wil of kan je niet teruglopen? Vanaf het Delta Hotel rijden tussen 20.00 en 21.30 uur twee bussen terug naar de Watertoren.

Lichtkunstwerk OVERKANT

De route die je loopt, is gebaseerd op de historische route van 't Oft naar 't Oofd. Vroeger flaneerden de jonge verliefde stelletjes langs deze mooie route van park Het Hof naar het havenhoofd aan de rivier. Met het vijfde lichtkunstwerk OVERKANT komt deze cultuurhistorische route weer tot leven.

Kijk voor meer informatie op de website: www.vantoftnaaroverkant.nl of op facebook: City Light Xperience.

route