‘Dubio’ komt tot leven in het museum

Wat Interactieve themamiddag rond ‘Dubio’ in Museum Vlaardingen van 14.00-17.00 uur
Waar Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen
Wanneer 15 april 2018
Waarom Diverse scènes van Dubio spelen in het museum. Laat je meeslepen door het verhaal, de archeologische collectie en de middeleeuwse figuranten. Alles onder het genot van een middeleeuws hapje en drankje.
Door Auteur Karin de Roos en diverse middeleeuwse figuranten.
Voor Iedereen die ‘Dubio’ en de collectie van het museum op een andere manier wil leren kennen en/of een boek wil laten signeren.
Kaartjes Toeslag van € 7,50 naast de normale toegangsprijs aan de kassa van het museum. Zie: www.museumvlaardingen.nl

 

boek1018

De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras bij het middeleeuwse Flardinga een zwaar mishandeld meisje, Germaine. Ze wordt opgenomen in de familie van de smid. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt. Wanneer de graaf in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een doorslaggevende rol in de historische veldslag bij Flardinga.

2018

Een jonge vrouw wordt in een psychiatrische kliniek opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden? Therapeute Martha komt tot een gruwelijke conclusie, een die haar patiënte weigert te aanvaarden.

Auteur Karin de Roos vertelt: “Tijdens het schrijven van Dubio besefte ik steeds meer dat we ons heden hebben gebouwd op vergeten gebeurtenissen uit ons verleden. De Slag bij Vlaardingen is een vrij onbekend stuk van de Hollandse geschiedenis dat niet alleen spannend, maar ook heel mysterieus blijkt te zijn”


Karin de Roos studeerde sociale, historische en kunstwetenschappen. Al sinds haar vroege jeugd fascineren de middeleeuwen haar. Dubio is haar romandebuut. Eerder publiceerde ze twee non-fictie boeken. Daarnaast is Karin al ruim tien jaar freelanceschrijfster voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Meer weten?

Kijk op www.dubio-boek.nl of volg Karin de Roos en haar belevenissen rondom het verschijnen van Dubio op Facebook: www.facebook.com/dubio.boek

Lees hier een interview van Ingrid van der Vlis met Karin de Roos

hoofd

Reconstructie in Museum Vlaardingen van het hoofd van de boomstamkistman. Zijn skelet is in een boomstamkist gevonden bij de opgravingen aan de rand van de Markt in 2002. In totaal legden archeologen toen 45 graven bloot van middeleeuwers uit de 11e eeuw. De middeleeuwers waren zo’n 1000 jaar geleden bijgezet aan de rand van een grafveld, waarvan de kern onder de huidige Grote Kerk ligt. Als lezer kom je deze boomstamkistman met zijn opvallende gezicht tegen in Dubio…

Wil je weten hoe dat zit? Ga dan naar de interactieve themamiddag in het museum.